Att tjäna pengar på otrohet - är det så märkligt?

I Efter tio talas det idag om det internetcommunity där man förmedlar kontakter med gifta eller sambos - där man alltså förmedlar otrohet - och jag blir med ens intresserad. Hur kommer det sig att det idag, år 2011, finns en och säkerligen flera internetsidor som förmedlar och tjänar pengar på otrohet? Jag vet inte svaret men det är en intressant frågeställning. Är det legitimt med otrohet, är det på modet med otrohet? Kan ett vänsterprassel göra det egentliga förhållandet bättre?

På sighten kan du läsa att den passar dig som lever i ett monotont förhållande, som är trött på att den andra parten i förhållandet reser för mycket eller för dig som bara vill "liva upp vardagen lite". Sidan promotar sig själv som en sight för den som söker efter en extra krydda i vardagen. En extra krydda i form av en affär vid sidan av ditt "riktiga" förhållande, hur riktigt förhållandet nu är om man måste ta till otroheten för att få lite spänning.

Dels så undrar jag om otrohet är lösningen på ett förhållande som uppenbarligen har gått i stå och där man inte längre trivs? Jag skulle snarare rekommendera att man pratar (endera hemma i vardagsrummet eller i en parterapisession) eller, som sista utväg, avslutar förhållandet. För att vara otrogen är väl inte en dans på rosor? Visst, i början kanske man känner det där pirret i magen (som påminner om då man var häftigt förälskad i sin egentliga partner) men vad händer sen då man kanske har rullat runt i sänghalmen och ständigt måste vara på sin vakt för att kunna upprätthålla denna otrohet? Hur kul blir livet då? "Spänningen" som utlovas blir snabbt till en vardag fylld av lögner, ett förhållande färgat av svek och kanske en stor skuldbörda.

Är man inte nöjd med sitt förhållande ska man försöka att reda ut det hela. Går det inte att reda ut det ska man gå. Man ska packa sina väskor, säga adjöken och leva singelliv.

Men är kanske inte ett community som detta ytterligare ett tecken på att vi idag, i ökad utsträckning, söker kickar till höger och vänster? Är en otrohetsförmedling inte bara en extrem av ex. företag som erbjuder skydiving, bergsklättring eller andra adrenalinpumpande upplevelser? Är det inte en effekt av att vi lever i ett samhälle där allt står till buds, där allt kan köpas för pengar, där man genom ett musklick kan söka kickar på otaliga sätt och i varierande grad och där vi ständigt kräver farligare, hemskare och mer exklusiva saker att göra för att kunna tillfredsställa vårt behov av spänning eller vårt behov av uppmärksamhet?

Och är det egentligen så konstigt att ett företag, i dagens konsumtionshets, väljer att tjäna pengar på andra människors missnöje eller längtan efter spänning? Är det något nytt, egentligen?


Bild från SvD


Om du har lust att fråga mig något, hålla med mig,
säga emot mig eller enbart skicka en liten hälsning
så är du varmt välkommen att kommentera detta inlägg.

Spam hatas och undanbedes för allas bästa.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback