Tvingar svenska arbetare att betala in femsiffriga summor

Det kom ett skrämmande brev förut. Mycket skrämmande.

Om jag har förstått det rätt...

Herrn jobbade i Norge efter att han tog studenten och arbetade då för ett bolag som heter Ringnes. Han arbetade i sin tur för ett bemanningsföretag som alltså hyrde ut hans arbetskraft till detta bolag. Att bemanningsföretaget hyrde ut honom betyder alltså att Ringnes i sin tur ska betala bemanningsföretaget för att de får ta del av hans arbetskraft. Tyvärr har Ringnes inte betalat bemanningsföretaget och de svenskar som jobbade på Ringnes (vilket var en diger skara) får nu ta smällen genom att de får betala det som Ringnes skulle ha betalat. Herrn fick därmed en räkning som uppgick till ungefär femtiotusen kronor (dessa räkningar baserar på det som svenskarna har tjänat då de har jobbat i Norge). Och när han ringde det företag som krävde pengarna så fick han berättat för sig att då inte Ringnes betalar det som de ska betala så måste de anställda istället betala detta så att någon får pengarna som Ringnes egentligen är menade att betala. Kvinnan på företaget som krävde pengarna satte upp en avbetalningsplan för herrn och detta baseras alltså på hur mycket pengar han tjänade när han arbetade i Norge. Herrn fick en relativt bra avbetalningsplan medan hon berättade att andra svenskar hade fått minimiplan på cirka 12 000 kronor. Många hade därför inte kunnat betala dessa pengar. Hur många kan egentligen punga ut med 12 000 i månaden utan att det svider? Om man sedan har småbarn, ett hus att betala av på och kanske en bil och diverse andra saker som kostar pengar så förstår jag att 12 000 inte är något som man kan betala varje månad. Speciellt inte när det inte är meningen att man ska betala dom utan då det är ett stort bolag som vägrar att betala ut pengarna.

Herrn frågade då hur det blir med pengarna han betalar in med tanke på att det inte ens är han som ska betala dom från första början. Kvinnan sa då att det just nu pågår en rättslig tvist och att denna har pågått sedan 2008 då Ringnes påstår att de har betalat det de ska betala men uppenbarligen inte har gjort detta. Hur många månader och år det kommer ta ytterligare innan tvisten är löst tvistar antagligen de lärde om och så länge som tvisten inte är löst så kommer de svenska arbetarna istället att behöva betala av de pengar som Ringnes är menade att betala.

Detta är ett hemskt exempel på hur stora bolags hybris och makt slår mot den lilla människan, i detta fall de svenska arbetarna. Pengarna ska betalas på ett eller annat sätt och det blir de svenskar som har arbetat på Ringnes som blir lidande.

Jag mår illa å alla dessa svenskar vägnar och
äcklas av det faktum att Ringnes uppenbarligen
inte har några problem med att låta småbarns-
föräldrar och kanske låginkomsttagare lida på
grund av att de inte vill betala.

Om du har lust att fråga mig något, hålla med mig,
säga emot mig eller enbart skicka en liten hälsning
så är du varmt välkommen att kommentera detta inlägg.

Spam hatas och undanbedes för allas bästa.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback