Sexuellt ojämlika på ålderns höst

Förr så ansågs kvinnans sexualitet nästintill vara lika med noll och när man väl synliggjorde att kvinnor faktiskt är sexuella varelser så såg man deras förmåga som något som enbart var till för mannens njutning. Kvinnans sexualitet skulle kuvas och kvinnor sågs som lömska människor som var tvungna att hållas hårt för att hon inte skulle sväva ut och bli promiskuös. Kvinnans sexualitet skulle kuvas och mannens sexualitet accepterades som något som han inte kunde "hjälpa" - hans sexualitet var kvinnans ansvar och därmed var det kvinnans "fel" om mannen blev sexuellt upphetsad och i och med det var det alltså hennes plikt att tillfredsställa mannens lustar. Kvinnan var menad att ge njutning till mannen utan att få någon slags njutning tillbaka med tanke på att den kvinnliga sexuella njutningen var tabubelagd.

Idag har detta förändrats och ett stort steg på vägen till kvinnors sexuella frigörelse var att våldtäkt inom äktenskapet blev brottsligt. Dock kan man fråga sig hur långt vi har kommit på vägen till den där frigörelsen? En kvinna som idag har sex med många män är fortfarande en "hora" medan en man som har sex med många kvinnor ses som extra manlig. Kvinnor kanske kan ses som mer sexuellt frigjorda nu pga. att det är mer accepterat att man t.ex. viker ut sig osv. men för vems skull? Merparten av alla tidningar med utvik är så kallade herrmagasin och kvinnor ses iklädda kaninoutfits, minimala plagg eller helt nakna i passiva positioner - motiven är oftast som sådana att kvinnan verkar bli betraktad och hon görs därmed till ett objekt. Det finns fler exempel på att vi kanske inte har kommit sådär jättelångt på vägen till att kvinnor och män är sexuellt jämlika och ett tydligt exempel är det faktum att det idag finns tre potenshöjande läkemedel på den svenska marknaden och att alla dessa är till män. Vad säger det om synen på kvinnans sexualitet? Potenshöjande medel kan användas av män i alla åldrar men används bl.a. av äldre män som med åren har fått en minskad potens och på så sätt är väl allt väl. Men de äldre kvinnorna då?

Säger det faktum att äldre mäns sexualitet blir "hjälpt" medan äldre kvinnors sexualitet inte blir det något om vårt samhälle? Ja, jag tror i alla fall det. Enligt mig så säger detta att män ska få vara sexuella så länge de önskar medan äldre kvinnor antas bli asexuella i och med att de blir just äldre. Den äldre mannen är alltså inte menad att ha sex med den äldre kvinnan - nej, jag ser det som så att synen på yngre kvinnor tillsammans med äldre män fortfarande är aktuell. Föreställningen om att mannen ska vara den äldre i förhållandet drivs till sin spets då den äldre mannen med sin nyfunna potens kanske inte kan ha sex med en äldre kvinna utan istället söker sig till en yngre kvinna som har en högre grad av potens än den äldre kvinnan har (med tanke på att libidon över lag minskar mer åren).

Så, fram med potenshöjande medel till kvinnor! Och kom inte och påstå att glidmedel är något som kan fungera som potenshöjande - glidmedel är enbart ett sexuellt hjälpmedel och ökar inte den sexuella lusten utan förenklar bara en eventuell penetration!




P.S. Jag tror såklart, för den som kanske inte trodde det, att det finns många äldre människor som har sex med varandra och det är ju super! Jag ifrågasätter bara potenshöjande medel för enbart män. D.S


Om du har lust att fråga mig något, hålla med mig,
säga emot mig eller enbart skicka en liten hälsning
så är du varmt välkommen att kommentera detta inlägg.

Spam hatas och undanbedes för allas bästa.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback